Paisatges de negre cendra: la serra d'Espadà després de l'incendi d'Artana

El passat dilluns 25 de juliol de 2016 es va declarar al terme municipal d'Artana, a prop del paratge de les penyes Altes o Aragoneses i de la partida de Xautena, vora el camí d'Onda, un incendi forestal que cremà més de 1.500 hectàrees del Parc Natural de la Serra d'Espadà i de la seua rodalia. 

Confinat a una zona despoblada i de difícil accés, i tancat pels termes d'Artana, Eslida, Aín, l'Alcúdia de Veo, Tales i Onda, arrasà indrets tan coneguts de la Serra com ara les penyes de l'Alt, l'Espí, la caseta del tio Xoto, el corral de Xautena o la Priora. 

Ara, un mes després del seu començament, hem visitat alguns dels llocs malmesos pel foc i hem preparat el vídeo següent, Paisatges de negre cendra. El nostre desig és que aquestes imatges servisquen per a conscienciar de la destrossa que les flames fan allà per on passen i per a evitar que una nova imprudència porte el foc a les muntanyes de qualsevol territori. 

Comentaris

  1. Gràcies pel vídeo Ismael. Cal recordar per a que no es repetisca. Jo vaig estar deu dies després quan encara fumejava i estic preparant una entrada amb fotos de l'abans i després de l'incendi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per llegir-nos Xavier! Esperem amb ganes el teu recull fotogràfic, és una llàstima el que s'ha perdut i cal mostrar-ho a tothom per a que es prenga consciència.
      Incendis d'aquest tipus, iniciats per una imprudència, no s'haurien de repetir mai més. Malauradament, ja hem vist com a Navarra aquests dies enrere una burilla llançada per un cotxe des de la carretera ha cremat 3.000 hectàrees...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada